Назад до новин
Події
17.12.2020
~ 2 хв.

Ми провели Intellias Hour of Future 2020

Упродовж 7-11 грудня по всьому світу тисячі менторів з ІТ-компаній проводять уроки інформатики в місцевих школах у рамках глобальної ініціативи Година коду (від англ. Hour of Code). Її мета – популяризувати програмування серед школярів усього світу. 100 мільйонів учнів з 180 країн світу уже встигли взяти участь у цьому заході.

Intellias Hour for Future – це безкоштовна онлайн-подія для школярів, яку компанія Intellias у партнерстві з Про.Світ та GoFundEd організували у межах глобальної освітньої ініціативи Hour Of Code. Вісім спеціалістів впродовж години розповідали про весь цикл розробки, роль різних ІТ-професій у ньому та поспілкувалися зі школярами. Майже 100 учнів з 11 областей України долучилися до події.

16-річний Владислав Кошель з м. Токмак Запорізької області один із них: “Моє хобі – Front-end. Маю уже перші успіхи в цьому напрямку – коригував верстку сайту нашого місцевого молодіжного телебачення. Мене приваблює магія “оживлення” дизайну в браузері. Я хотів би вивчати також Back-end. Лектор виявився Full-stack розробником і допоміг мені зрозуміти, з чого почати. Іноді дивлюсь на Youtube вебінари по Front-end та слухаю подкасти з веброзробки”.

А от 14-річна Тамара Ковальчук з села Дніпропетровське Херсонської області обрала лекцію про рекрутинг: “Я слухала лекцію про рекрутинг, який цікавить мене уже давно. Також я захоплююсь темою програмування, а ще – відеозйомки та монтажу. Розглядаю можливість стати журналісткою та перекладачкою. Впевнена, що знання та навички рекрутингу допоможуть мені навчитися вести якісний діалог з колегами. А якщо я відкрию власну компанію, то це допоможе мені ще й наймати крутих спеціалістів та знайомитись з багатьма цікавими людьми”.

Ловіть записи 7 лекцій з Години коду 2020, які ви зможете використати на уроках інформатики, презентуючи учнями сучасні професії в IT-сфері. У відео професіонали з багаторічним досвідом розповідають одразу на практиці, чим займаються розробники, тестувальники, дизайнери, архітектори, бізнес-аналітики, рекрутери та проджект-менеджери.