Назад до новин
Події
05.05.2022
~ 2 хв.

Відбувся навчальний модуль №2 у рамках навчальної програми «Компетенції.ПРО» проєкту «Підвищення якості післядипломної освіти керівників ЗЗСО».

10 грудня 2021 року відбулась Презентація проєкту «Підвищення якості післядипломної освіти керівників ЗЗСО», який реалізується за підтримки Програми ULEAD з Європою / ULEAD with Europe. В рамках цього проєкту стартувала навчальна програма «Компетенції.ПРО», учасниками якої стали 50 викладачів Обласних інститутів післядипломної педагогічної освіти та Житомирського державного університету.

Навчання розпочалося в кінці січня 2022 року з першої події-знайомства у м. Києві, а 21-22 лютого у форматі онлайн ми стартували перший навчальний модуль програми. На жаль, ми змогли провести два дні навчання лише для однієї групи учасників, оскільки друга група мала стартувати 1-2 березня. Графік навчання, зрозуміло, зазнав змін через воєнні дії, але вже зараз ми відновили навчання і хочемо поділитися останніми новинами. Всі 50 учасників програми вийшли на звязок, і ми дуже пишаємося ними, адже їм не просто вдалося бути в безпеці, а вони продовжують працювати, волонтерити, ще й бажають вчитися.

Минулого тижня відбувся навчальний модуль №2 з кадрової автономії.

До першого навчального дня, в якості експертки курсу, до нас доєдналася Клепуц Оксана – директорка Козівського ОЗЗСО-ліцею імені Михайла Гаврика при ЛНУ імені Івана Франка, членкиня Експертної ради та Колегії при департаменті освіти і науки Львівської ОДА, голова Ради директорів ЗЗСО Львівщини, переможниця обласного конкурсу «Директор року – 2011», учасниця «Студій освітніх управлінців» та спікерка онлайн-курсу «Автономія школи» – блок «Кадрова автономія».
Разом з пані Оксаною, учасники програми вивчили алгоритми впровадження кадрової автономії та змін в освітньому закладі, питання кадрової політики, документообіг у навчальному закладі, а також процеси трансформації колективу в команду. 

На другий день навчання відбувся майстер-клас з лідерства та побудови команди від експертки курсу – Лариси Пєтушкової. Яким має бути справжній лідер, стилі лідерства, роль команди, її ознаки та потреби – це все, та навіть більше, вивчили учасники програми разом з пані Ларисою. Реагуючи на виклики сьогодення, ми додатково ознайомили учасників з кризовим реагуванням та обговорили як підтримувати команди в період воєнного стану.

А поки учасники засвоюють отримані знання, ми вже готуємося до наступного навчального модуля з академічної автономії. 
Слідкуйте за новинами на нашій сторінці Facebook.