Назад до новин
Події
30.05.2022
~ 3 хв.

Відбувся навчальний модуль №3 у рамках навчальної програми «Компетенції.ПРО» проєкту «Підвищення якості післядипломної освіти керівників ЗЗСО».


Минулого тижня відбувся модуль №3 з академічної автономії у рамках навчальної програми «Компетенції.ПРО» проєкту «Підвищення якості післядипломної освіти керівників ЗЗСО», що реалізує Центр Інноваційної Освіти «Про.Світ» за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».


До першого навчального дня, в якості експертки курсу, до нас доєдналася Проскура Оксана – директорка Київської гімназії східних мов № 1, заслужений працівник освіти України, член колегії МОН та старша викладачка кафедри управління Київського університету імені Бориса Грінченка.

Разом з пані Оксаною, учасники програми вивчили поняття і принципи академічної автономії, її складники, переваги та ризики, питання вибудови та вимірювання професійного розвитку вчителів всередині школи, академічну доброчесність, а також оцінювання впровадження академічної автономії.

На другий день навчання відбувся майстер-клас від Олександри Пєтушкової та Анастасії Аносової на тему “Екологічність комунікацій керівника школи”. Що таке ненасильницьке спілкування та які його основні кроки, як ефективно висловлювати спостереження та емоції, як повідомлювати свої потреби та прохання, як правильно надавати зворотній зв’язок та які фактори в цілому впливають на екологічність комунікацій – все це і багато іншого розібрали учасники на майстер-класі та відразу ж відпрацювали на практиці у групах.



Також, в рамках модулю № 3, відбулось заняття на тему “Академічна доброчесність” з народною депутаткою IX скликання Інною Совсун.

Разом з пані Інною, учасники розібрали що таке академічна доброчесність, що передбачає дотримання академічної доброчесності для педагогів, що робити закладу освіти, щоби розвинути систему академічної доброчесності в школі, як працювати з учнями, аби вони були доброчесними та на чому можуть зосередитися директори, щоб у школі панувала освіта на доброчесних засадах.
«Академічна доброчесність – це не лише про правильну розстановку посилань і джерел. Це хибне уявлення. У основі академічної доброчесності лежить велика відповідальність. Важливо навчати дітей зі школи правильно працювати та організовувати свою роботу не у останній момент – аби виконати завдання правильно і чесно потрібен час.
Якщо приділяти цим базовим навичкам достатньо часу, то у майбутньому ми будемо бачити відповідальних фахівців, яким довірятимемо.»  
(Telegram канал Нотатки Депутатки | Совсун)

А поки учасники засвоюють отримані знання, ми вже готуємося до наступного навчального модулю з фінансової автономії.

Слідкуйте за новинами на нашій сторінці Facebook.