Назад до новин
Новини
20.09.2022
~ 1 хв.

Відбувся навчальний модуль №5 у рамках навчальної програми «Компетенції.ПРО» проєкту «Підвищення якості післядипломної освіти керівників ЗЗСО».

Минулого тижня відбувся модуль №5 зі стратегії школи у рамках навчальної програми «Компетенції.ПРО» проєкту «Підвищення якості післядипломної освіти керівників ЗЗСО», що реалізує Центр Інноваційної Освіти «Про.Світ» за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».

У перший навчальний день до нас доєднався Михайло Винницький — екскерівник секретаріату Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти. Разом з паном Михайлом ми обговорили навіщо закладу освіти потрібна стратегія та з чого вона складається. Зокрема, ми окреслили для себе що таке місія, візія, цінності, а також зрозуміли, де у цій історії знаходяться наші цілі.

Окрім цього, ми поговорили про «клієнтський ряд» в освітньому процесі. Коли ми говоримо про стратегію, потрібно розуміти на кого ми орієнтуємось. Отож, «клієнтом» директора є вчитель, а вчителя — батьки. Кінцевими споживачами освітнього продукту є діти, і важливо те, наскільки якісний освітній продукт вони отримують.

Другий день програми був присвячений значенню стратегії для автономії школи. Цю тему допомагав нам розкрити проєктний менеджер ГО «Про.Світ» Андрій Калінін.

Ми дізналися, що стратегія школи об’єднує у собі академічну, фінансову, організаційну та кадрову автономії. Нашим завданням було проаналізувати та визначити, якою є наша початкова точка у цих напрямках та до чого ми прагнемо дійти. Далі ми обговорили кроки, необхідні для реалізації нашого шляху та інструменти, які нам у цьому допоможуть.

5 модуль — завершальний для програми «Компетенції.ПРО». Однак, «кожен фініш — це, по суті, старт». На учасників чекає зустріч на нашому Освітньому Форумі «Сьогодні заради майбутнього. Школа у воєнний час», який відбудеться 24 вересня у Львові, та багато роботи над застосуванням отриманих знань.

Віримо у вас та з нетерпінням чекаємо на зустріч!